Intro

Dit is een gratis website die ik u aanbied om de verschillende Aldfaer sjabloon uitdraaien goed tot zijn recht te laten komen. U vind hier tevens in de hoofdmenu blokjes de uitleg hoe ik e.e.a. gemaakt heb. De submenu items worden geopend als je over het hoofdmenu gaat met je muis, Waarna de diverse uitdraaien opgeroepen kunnen worden.

Basiswebsite Aldfaer html5 with css3

Voorwoord

door F. Klerkx

Deze website is bewust gebouwd voor een 23 inch scherm, daar vele gebruikers met dit formaat kijken. Tevens komen de gemaakte uitdraaien soms beter tot hun recht, of zouden niet goed getoond worden.

Ben in het voorjaar van 2010 gestart met het zoeken naar onze voorouders nadat ik 26 verschillende parentelen Klerkx in diverse schrijfwijzen gevonden had. Daar deze echter de volgende dag off line gingen heb ik deze zo goed als mogelijk bewaard op mijn computer om later nog eens te bekijken. Dit was de eerste aanzet om de voorouders van onze kinderen te zoeken.

Nadat ik snel tot bijna 800 personen kwam, even niets meer gedaan, toen ik weer verder wilde bemerkte ik fouten. Had namelijk een voorvader die twee keer getrouwd was geweest, hij kreeg echter na veel kinderen gehad te hebben bij zijn eerste vrouw, ook veel kinderen bij zijn tweede vrouw en ... een laatste kind bij zijn eerste vrouw.

Tja een vuilkuil waar iedere genealoog in trapt. (Figuurlijk) Uit het gezin waren twee zoons naar hun opa vernoemd, en waren beide getrouwd en kregen kinderen, dit opgemerkt toen ik twee overlijdensaktes had gevonden.

Hierna besloten om na half November 2013 het hele bestand opnieuw door te lopen.

Aldus geschiede....

Doel

door F. Klerkx

Met het doel om alle input in het programma Aldfaer te laten zien,( spreek uit als alt-vaar) en betekend voorouders in het Fries, heb ik deze website op Koningsdag 2016 ontworpen. Hierbij heb ik de diverse uitdraaien soms ook te vinden on de bonusrapporten of bij de ontwerper van dit rapport op zijn website.

Het moet een vervanging gaan worden van al mijn websites die ik als BETA online had gezet. Alleen met het doel om zelf weer verder te komen met het zoeken naar voorouders van onze kinderen en kleinkinderen.

Toon helaas niet in de rapporten de bronnen daar dan mijn webruimte niet toereikend is. Het Sjabloon : Ik en Mijn Familie, toont wel alle actes die ik gevonden heb tot de datum van de uitdraai van dat sjabloon. Dit is heden tot de 9de tot de 11de generatie daar waar ik aan het zoeken ben. Dit pas opgepakt in 2015 en loop hiermee iets achter op de gegevens die ik reeds gevonden had. Heden 2019 moet het geen probleem zijn om de digitale bron tot 1650 - 1700 on line in te zien. De eerste doopboeken vanaf start zijn soms nog niet ge´ndexeerd en gekoppeld in d e archieven en word dus zelf door de boeken bladeren.

Heb deze keuze gemaakt omdat dit de beste methode is om mijn gegevens te tonen daar een aanvulling of erger nog een fout in de genealogie op papier niet meer te wijzigen is. Hierdoor moet je beseffen dat het een tijdsopname is naar gelang het onderzoek zich vordert, hoe meer vraagtekens in een gezin zijn hoe onzekerder de gegevens worden, waardoor deze later bijgesteld moeten worden. Probeer minimaal een keer per jaar een sjabloon uitdraai te updaten. daar het soms tijdrovend is om dit voor elkaar te krijgen.

De website bestaat uit diverse menu's die twee ledig zijn.
Indien je op het menu item klikt zal er een uitleg verschijnen hoe ik e.e.a. heb gemaakt.
Indien je over het menu scrolt zal er een submenu verschijnen, waarin de diverse uitdraaien getoond worden van onze eigen genealogie.

Bij de help zal deze website gedownload kunnen worden als basis opzet, waarbij tevens de help functie die ik heb gemaakt is toegevoegd.
Vervolgens kan je met je eigen genealogie de uitdraaien maken en aan deze website die dan van je eigen word de verschillende Aldfaer uitdraaien kan plaatsen.

De website is als HTML5 en CSS3 geschreven samen met modernizr-custom.js waarbij het CSS3 gevalideerd gecontroleerd is en alle pagina's HTML5 gecontroleerd zijn. De hoofdpagina is gemaakt met HTML5-Canvas en hiervan een png gemaakt. Alle overige pagina's zijn gecontroleerd en toepasbaar voor HTML5 + ARIA + SVG 1.1 + MathML 2.0 Ondanks dat is HTML5 nog niet te testen daar deze nog steeds in ontwikkeling is en wat vandaag op een manier mag werken kan volgend jaar toch anders zijn. Dit is met name van toepassing op de toegevoegde plaatjes, het verticaal scrolscherm en de externe linken en is niet te voorkomen. Het resultaat is een geschreven website volgens de W3C- wereldstandaardnorm, waardoor het zomaar kan gebeuren dat de website op de eerste pagina van google verschijnt met een keywoord.

Doe momenteel een poging om vele uitdraaien in een keer te kunnen maken vanuit een persoon, waarbij ik hulp vraag van Aldfaer experts om dit voor elkaar te krijgen.
Zodat eigenlijk met een klik diverse uitdraaien worden gemaakt.
Ook hier geld weer voor dat geduld een schone zaak is.
En dit gevonden op een andere manier dan verwacht zie mijn aanvulling NIEUW op deze website (nog niet gereed)
Maar zoals vaker gezegd : aan elk voordeel kleeft een nadeel.

Kom je op een lege pagina terecht luister dan ook eens naar : I'm My Own Grandpa. Wat al aangeeft wat de (on)mogelijkheden zijn wat je zoal tegen kan komen.

De links aan de rechterzijde geven de Brabantse archieven aan waar men gegevens kan zoeken. De externe linken onder mijn website waar je niet gelinkt wordt naar een pagina van mij heb ik in de jaren 2012-2015 gebruikt om verder te komen in mijn eigen onderzoek naar voorouders. Maar omdat ik steeds alleen mijn eigen onderzoek tegenkwam besloten om deze geheel af te bouwen. Ondanks dat wil ik ze toch even noemen om je op weg te helpen.

veel plezier met het uitoefenen van deze hobby.

Frank Klerkx

Website update kerst 2018.

door F. Klerkx

Probeer elk jaar in de kerstvakantie de website te updaten met de recentste gegevens. Dit jaar wat problemen gehad me de overgang naar de 7 versie. Terug moeten gaan naar de 6.2 versie van Aldfaer i.v.m. de grote van mijn bestand dat veel traagheid had maar wel werkzaam. Hierdoor ziet u al vele uitdraaien met versie 7.1 RC 1 dat de test versie was voor iedereen die in december 2018 mee wilde testen voor het uitkomen van een nieuwe versie.

Een grote aanpassing in de website is het menu dat nu smaller is en statisch vast blijft staan om niet meer zoveel te hoeven terug scrollen na het bekijken van een uitdraai.

Website update kerst 2019.

door F. Klerkx

Als tester van de Beta versie Aldfaer 8, later dan gebruikelijk de website geŘpdatet. Een eerste poging gedaan om de Aldfaer uitdraaien op een snelle manier efficient uit te kunnen draaien in oktober 2020. Hier drie dagen mee bezig geweest samen met een handleiding die ik jaarlijks weer kan gebruiken. Hoe deed ik dat ook al weer vorig jaar?

Dit jaar evenals vorig jaar veel tijd besteed om de DTB boeken op te halen om deze in Aldfaer te koppelen. Uit ervaring blijkt dat het sneller werken is door eerst alle DTB boeken op te halen van een plaats om deze boeken sneller te kunnen bekijken. En hierna snel de koppeling te maken naar het juiste acte plaatje.

Website update kerst 2020.

door F. Klerkx

Toch op Maandag 28 December besloten om even de website te updaten met mijn eerste opzet in oktober gemaakt van 49 verschillende uitdraaien. Enkele uitdraaien gebruikt die in oktober 2020 gemaakt zijn.

Het verschil in de uitdraai van mei en december 2020 is een verschil van bijna 1.000 voorouders meer in een half jaar tijd waarbij ik heden over de 15.000 voorouders zit dit vanuit onze kinderen gezien.

Enkele uitdraaien zijn eigen uidraaien en werk sinds 2019 met ATM die zeer snel de gegevens geheel on line kan zetten.

Website update kerst 2021.

door F. Klerkx

Wederom op Maandag 28 December 2021 besloten om even de website te updaten. Dit zal evel gaan duren daar de test van alle sjablonen in een uitdraai volgorde dit jaar nog niet heeft plaatsgevonden. Dit is op mijn verzoek met Meije van Slageren uitgewerkte volgorde van de juiste uitdraaien, zodat in de toekomst sneller met de juiste instellingen de website geupdate kan worden. Met alle Aldfaer sjabloon uitdraaien die ik gebruik voor mijn website.

Ook dit jaar weer meer dan 1.000 voorouders in het verleden gevonden.

Het controleren van het inzien van de actes is dit Corona jaar op een laag pitje gezit en zal later plaats moeten vinden. Het zoeken op 2 voorouders in Aldfaer met een google link te openen heeft dit jaar de 11de generatie kompleet gemaakt. Focus komende jaar ligt in de 12de generatie waar nog 668 oudernamen ontbreken.

Website update kerst 2022.

door F. Klerkx

Ook deze korte kerstvakantie waarin ook vele andere activiteiten gepland stonden de website geupdate.

Dit jaar een bevestiging gekregen dat je van vele andere broers en zussen afstamd dan je eerst gevonden voorouders. Wat voor ons inhoud dat dit in de 21e generatie voor elke voorouder waarschijnlijk is die ik heden heb terug kunnen herleiden.

Door de corona periode heen heb ik in 2021 iets meer gegevens getoond dan dat ik aan het controleren ben. Heden is dit de 9e tot de 13e generatie. Bij foutieve aannames graag even contacten zodat ik dit kan controleren en herstellen zeker na de 13e generatie. Al wat verder zit dan deze generaties heb ik daar waar ik dit tegenkwam op internet overgenomen om later te controleren als ik aan die generatie bezig ben. Gezien de verdubbelingen van de generaties en de hiervoor vrije tijd die mij nog gegund is onzeker of ik dit wel ga redden. Helaas toont maar een enkeling zijn bronnen bij het gezin en word er nog te veel aangenomen dat het wel goed zal zitten. Ervaring leert echter dat je alle bronnen moet inzien en toon daardoor in een of twee uitdraaien op mijn website wel de bronnen. ATM die zeker is tot de 11de generatie. of de uitdraai "Ik en mijn familie"

Probeer dit jaar, na vele jaren hieraan niets gedaan te hebben een digitaal familieboek te gaan schrijven in de rol van een rol perkament die je steeds verder uit kan rollen. Alvast veel plezier met het lezen van ons verhaal.

In verband met mogelijk spam weer contact e mail gewijzigd naar Brabantsegenealogie met het bekende gmail achter het appestaartje,

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Vlag van Noord Brabant in html5 met Canvas element

Dit is geen plaatje maar opgemaakt met hulp van de kleuren van je computer.